Blog

V blogu najdete zajímavosti  a novinky z mojí kuchyně, recenze na moje pomocníky a další tipy k vaření a pečení. A sem tam i nějaký tajný receptík.

Podařilo se mi získat knihu "Receptury studených pokrmů" vydanou roku 1980. Když se mi dostala poprvé do ruky, radostně a s potutelným úsměvem jsem listovala recepturami, při kterých mi vytanuly vzpomínky na dětství a mládí. Kniha je plná socialistických lahůdek, které jsem přímo zbožňovala a vlastně je mám ráda dodnes. V dětských letech u mě vedl...

Bergamot mi tak učaroval, že se stal nepostradatelnou součástí v mé kuchyni, zejména při cukrárenské výrobě. Je pro mě vzácnější než madagaskarská vanilka a to jsem si myslela, že nad ní není! Zejména bergamotový cukr přidávám do všeho možného, naposledy čokoládové tartaletky s pomerančovou pěnou a bergamotem, ta chuť a vůně je LUXUS!

Pomalý hrnec Silvercrest už mám dávno a přestal mi jaksi stačit, Navíc je vhodný spíše pro 2 až 3 strávníky a když se mi sešla celá rodina, nemohla jsem ho použít. Hrnec Tesla jsem si pořídila nejen kvůli většímu objemu, ale i kvůli mnoha jiným funkcím.

Bez LM kvásku si už nedokážu představit život. S těstem kynutým kváskem Lievito Madre se nádherně pracuje, pečivo je vláčné a nadýchané a hlavně! vydrží rozhodně déle čerstvé.