Sladké pečivo 

Sladké pečivo kynuté kvasem, droždím i kypřícím práškem.

Vláčný, jemný a nadýchaný jako peřinka, zkrátka dokonalý mazanec. Navíc překrásně voní a dobře uskladněný vydrží bez újmy několik dnů.

Toto pečivo je tak nadýchané, že ho nelze nazvat jinak, než obláčkové. Tyhle briošky máme rádi za mrazivých dnů ke snídani s horkou čokoládou nebo bílou kávou. Mazání není třeba, jsou tak měkoučké, že se jen rozplývají.

Mléčné houstičky mám moc ráda a dříve jsem je často kupovala. Vadí mi ale spousta éček, které ty z obchodu mají a tak si je peču sama. Ráda obměňuji tvary a občas je i naplním čokoládou. Neplněné chutnají skvěle s domácí marmeládou.

Bez LM kvásku si už nedokážu představit život. S těstem kynutým kváskem Lievito Madre se nádherně pracuje, pečivo je vláčné a nadýchané a hlavně! vydrží rozhodně déle čerstvé.

Kdo miluje mák, musí tyto rohlíčky vyzkoušet. A kdo ne, nahradí mák mletými ořechy. Jemná střída s úžasně voňavou náplní, jejíž příprava zabere jen pár minut. S těstem se výborně pracuje a vyválet úhledné rohlíčky zvládne i začátečník.

Česká klasika, kterou můžeme naplnit povidly, tvarohovou, makovou nebo ořechovou nádivkou, Nejvíc nám chutnají ještě vlažné, proto je peču na malý pekáček. Budete-li péct na klasický velký plech, dávku zdvojnásobte na 24 buchet.

Rustikální pečivo, které se hodí nejen k letnímu grilování. Vůně rozmarýnu je v pečivu doslova omamná. Umotat uzlíky je snadné i pro děti, které do pečení můžete zapojit.

Na tyto nadýchané lívance se u nás vždy těšíme. Víkendovou snídani si bez nich už nedokážeme představit! Vyzkoušejte můj jednoduchý a rychlý recept a začněte si užívat sladké snídaně. Ozdobit je můžete čímkoliv, co máte rádi. U nás střídáme dvě verze - čerstvé ovoce s javorovým sirupem, nebo tvaroh od farmáře s domácí marmeládou.

Netradiční beránek pro ty, kdo nemají formu a mají raději kynuté pečivo. Nahradí mazanec a nemusí se krájet, beránčí kudrliny se snadno a s radostí odlamují. Těsto je díky máslu neuvěřitelně vláčné a díky rumu a bergamotu i nádherně voní. Bergamotový cukr můžete nahradit jakoukoli citrusovou kůrou nebo vanilkou.

Přihlásit k odběru nových receptů se můžete ZDE