Feferonový salát mého mládí
25.02.2023
Možná si na něj někdo z vás pamatuje. Tento socialistický salát jsem často kupovala coby středoškolačka v lahůdkách naproti škole. Občas někde na podobný narazím i dnes, ale dřív mi prostě chutnal jinak. A tak jsem hledala staré recepty a zkoušela a zkoušela. Konečný recept, který mě uspokojuje, najdete níže.
Feferonový salát
Suroviny:
- 250 g sýru Eidam 30%
- 200 g sterilovaných kapií nebo paprik
- 80 g nakládaných feferonek
- 150 g skleněných cibulek
- 100 g sterilovaného hrášku
- 40 g slunečnicového oleje
- 2 lžíce worcestru
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř
Feferonový salát
Postup:
- Sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
- Kapie a feferonky nakrájíme na kostičky nebo malé kousky.
- Skleněné cibulky překrojíme na půlky.
- Všechny suroviny smícháme v míse a dáme rozležet do lednice.
- Podáváme s čerstvým domácím pečivem.
Použila jsem vlastní nakládané papriky, proto mám salát víc zelený, správně je v něm více červené barvy.
Feferonový salát