Lososové tataráčky s avokádovým dipem
30.12.2021
Ideální pohoštění na Silvestra nebo jakoukoli jinou oslavu. Tuhle lahůdku milujeme všichni, protože losos a avokádo si spolu báječně sednou! Recept je jednoduchý a potřebujete k němu jen formičku na tvarování.
Lososové tataráčky s avokádovým dipem
Suroviny:
200 g čerstvého lososa
1 lahůdková cibulka
1 lžička chilli omáčka
1 lžíce světlá sójová omáčka
1/2 lžičky třtinového cukru
sůl a pepř
Na avokádový dip:
1 zralé avokádo
2 lžíce zakysaná smetana
100 g čerstvého sýra (Palouček, žervé apod,)
1 lžička limetková šťáva
2 lžíce sekaného kopru
sůl a pepř
Na ozdobu:
olivy, rukola, klíčky nebo bylinky
- Lososa nakrájíme na droboučké kostičky. Smícháme s jemně pokrájenou cibulkou, sójovou omáčkou, cukrem a chilli. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- Avokádo vydlabeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme se zakysanou smetanou, sýrem, limetkovou šťávou, a koprem. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- Do tvořítka umístíme nejprve vrstvu tataráčku, poté vrstvu dipu a navrch opět tatarák. Lehce zmáčkneme a vytlačíme na podnos nebo na vykrájené toasty. Navrch ozdobíme olivami, rukolou nebo klíčky.