Lososové tataráčky s avokádovým dipem

30.12.2021

Ideální pohoštění na Silvestra nebo jakoukoli jinou oslavu. Tuhle lahůdku milujeme všichni, protože losos a avokádo si spolu báječně sednou! Recept je jednoduchý a potřebujete k němu jen formičku na tvarování. 

Lososové tataráčky s avokádovým dipem
Lososové tataráčky s avokádovým dipem

Suroviny:

200 g čerstvého lososa
1 lahůdková cibulka
1 lžička chilli omáčka
1 lžíce světlá sójová omáčka
1/2 lžičky třtinového cukru

sůl a pepř

Na avokádový dip:
1 zralé avokádo
2 lžíce zakysaná smetana

100 g  čerstvého sýra (Palouček, žervé apod,)

1 lžička limetková šťáva
2 lžíce sekaného kopru
sůl a pepř 

Na ozdobu:

olivy, rukola, klíčky nebo bylinky

  1. Lososa nakrájíme na droboučké kostičky. Smícháme s jemně pokrájenou cibulkou, sójovou omáčkou, cukrem a chilli. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Avokádo vydlabeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme se zakysanou smetanou, sýrem, limetkovou šťávou, a koprem. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  3. Do tvořítka umístíme nejprve vrstvu tataráčku, poté vrstvu dipu a navrch opět tatarák. Lehce zmáčkneme a vytlačíme na podnos nebo na vykrájené toasty. Navrch ozdobíme olivami, rukolou nebo klíčky.