Pražský salát podle normy ČSN
07.04.2023
Výborný, chuťově vyladěný salát, který se hodí na chlebíčky, do obložených táců nebo s čerstvým rohlíkem. S tímto salátem můžete připravit také výborné lahůdkové vejce.
Suroviny na 1 kg salátu:
- 330 g šunkový salám
- 125 g vejce vařená
- 40 g celer vařený
- 40 g mrkev vařená
- 90 g sterilované okurky
- 130 g sterilovaný hrášek
- 32 g cibule
- 200 g majonéza
- 10 g ocet
- 10 g cukr
- 0,5 g mletý pepř
- 2 g Worcester
- 3 g sůl
Postup:
- Vejce uvaříme na tvrdo. Celer a mrkev uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
- Majonézu smícháme s octem, cukrem, pepřem, worcestrem a solí. Pokud máme kupovanou majonézu, ocet přidáme dle chuti a kyselosti majonézy.
- Salám nakrájíme na nudličky, zeleninu na kostičky.
- Přidáme hrášek a vše spojíme ochucenou majonézou.
- Necháme v chladu rozležet alespoň 1 hodinu.
Salát ukládáme do lednice přikrytý fólií, aby neoschl.