Ultrarychlé nadýchané lívance

16.06.2021

Na tyto nadýchané lívance se u nás vždy těšíme. Víkendovou snídani si bez nich už nedokážeme představit! Vyzkoušejte můj jednoduchý a rychlý recept a začněte si užívat sladké snídaně. Ozdobit je můžete čímkoliv, co máte rádi. U nás střídáme dvě verze - čerstvé ovoce s javorovým sirupem, nebo tvaroh od farmáře s domácí marmeládou.

Suroviny:

Do těsta

  • 500 ml kefíru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžička sody
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  •  rostlinný olej na smažení

Na ozdobu

Postup

1.
Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto. Necháme pár minut odpočívat.

2.

Lívanečník nebo pánev rozehřejeme na středním plameni. Na lívanečníku do každé jamky nalejeme asi lžíci oleje a po zahřátí asi 2 lžíce těsta.


3.
Smažíme pomalu asi 3 minuty z každé strany, dáme těstu čas pěkně vyběhnout a lívance jsou nadýchané.

4.
Lívance podáváme teplé. Po vychladnutí je lze uchovat v ledničce zabalené v potravinové fólii. Lze je ohřát v troubě nebo mikrovlnce.