Ultrarychlé nadýchané lívance
Na tyto nadýchané lívance se u nás vždy těšíme. Víkendovou snídani si bez nich už nedokážeme představit! Vyzkoušejte můj jednoduchý a rychlý recept a začněte si užívat sladké snídaně. Ozdobit je můžete čímkoliv, co máte rádi. U nás střídáme dvě verze - čerstvé ovoce s javorovým sirupem, nebo tvaroh od farmáře s domácí marmeládou.
Suroviny:
Do těsta
- 500 ml kefíru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 lžička sody
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- rostlinný olej na smažení
Na ozdobu
- čerstvé ovoce
- javorový sirup
- tvaroh
- domácí marmeláda
Postup
1.
Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto. Necháme pár minut odpočívat.
2.
Lívanečník nebo pánev rozehřejeme na středním plameni. Na lívanečníku do každé jamky nalejeme asi lžíci oleje a po zahřátí asi 2 lžíce těsta.
3.
Smažíme pomalu asi 3 minuty z každé strany, dáme těstu čas pěkně vyběhnout a lívance jsou nadýchané.
4.
Lívance podáváme teplé. Po vychladnutí je lze uchovat v ledničce zabalené v potravinové fólii. Lze je ohřát v troubě nebo mikrovlnce.