Recepty sous vide

V mé kuchyni používám parní troubu a multifunkní hrnec Tesla M80 s funkcí sous vide. 

Recepty jsou připraveny v jednom z těchto přístrojů, častěji využívám multifunkční hrnec, je přesný na teplotu a úspornější.

Povzneste obyčejnou krkovici na luxusní steak díky metodě sous-vide vaření a dokonalému suchému marinování. Dokončení je možné v grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Nebojte se připravit maso pár dnů předem a při grilovačce s přáteli zazářit bez stresu. Tuhle dobrotu nelze pokazit.

Kachnu se zelím zná asi každý, ale proč nezkusit něco jiného? Kachna s exotickou chutí zázvoru, chilli, medu a pomeranče dokonale ladí se zeleninou s fenyklem a redukovanou šťávou se silnou chutí. Příprava stehen metodou sous vide, zachovává v mase šťavnatost. křehkost a plnou chuť. Tohle jídlo vařím opakovaně a nyní přináším recept i vám.

Vepřové kotlety jsou maso, které vyžaduje krátkou přípravu, aby nebylo vysušené. Když chci mít jistotu, že se povedou, volím vaření metodou sous vide. A protože miluji řeckou kuchyni, marináda je v tomto receptu typicky řecká. Kotlety jsou měkoučké, šťavnaté a krásně voní po bylinkách.

Tato pečeně je na způsob debrecínky (bez papriky) připravená z jednoho z nejlibovějších vepřových mas. Na této domácí zdravé "uzenině" je skvělá především jednoduchá příprava zabírající minimum času. Výsledkem je libové maso jemné delikátní chuti, které se hodí především do studených obložených talířů. Já jí mám nejraději na čerstvém kváskovém...

Sváteční jídlo, které v různých obměnách vařím při speciálních příležitostech. Od té doby, co jsem objevila holandskou omáčku uvařenou metodou sous vide, zařazuji ji na jídelníček ještě častěji. S chřestem nebo rybou je to ta nejlepší kombinace.

Netradiční způsob, jak připravit králíka, na kterém si pochutná i můj muž, který králíky zásadně nejí. Nemáte-li možnost uvařit králíka způsobem sous-vide, můžete maso pomalu upéct v klasické troubě.